• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
M. Zühdü Bilgi Hattı
Site Haritası
Takvim
Muhammed Zühdü(KS)

Anasayfa

MUHAMMED ZÜHDÜ KS EFENDİ ANMA VE HAYIR YEMEĞİ DAVETİ -26 MAYIS 2024 PAZAR Geleneksel olarak her yıl Manisa İl İlçe ve Köyleri Dayanışma Derneğimiz tarafından tertip edilen MUHAMMED ZÜHDÜ KS EFENDİ ANMA VE HAYIR YEMEĞİ DAVETİMİZ bu sene -26 MAYIS 2024 PAZAR günü gerçekleştirilecektir.
Hz. Aişe validemiz, bir gün Yüce Peygamberimiz'e sordu: "Ey Allah'ın Rasûlü; Kadir Gecesi'ne ulaşırsam nasıl dua edeyim? Bunun üzerine Peygamberimiz: "Allah'ım! Şüphesiz sen çok affedicisin, affı seversin, beni de affet."(3) diye dua et buyurdular. O halde muhterem Müslümanlar! Kadir Gecesi'nde Mevlamızın hoşnutluğunu kazanmak için; bu geceyi tevbe, istiğfar, dua ve ibadetle geçirmeliyiz. Peygamberimizin Hz. Aişe validemize ögütlediği dua ile Allah'a yalvarmalıyız. Kadir Gecesi için belli bir ibadet şekli olmamakla birlikte bu gece tövbe ve dualarımızın dışında, Kur'an okumak ve geçmiş namazlarımızı kaza etmek, vaaz ve nasihat dinlemek, ölmüşlerimizi hatırlayarak onların da ruhlarını ferahlandırmak, affedilmeleri için Allah'a yalvarmak, yapacağımız en güzel ibadetlerdir. Kadir Gecesi hepimiz hakkında ruhî ve manevî yükselişe vesile olsun işallah,
Halk arasında fitre diye bilinen fıtır sadakası (sadaka-i fıtır); insan olarak yaratılmanın ve Ramazan orucunu tutup bayrama ulaşmanın bir şükrü olarak; dinen zengin olup Ramazan ayının sonuna yetişen müslümanın, belirli kimselere vermesi vacip olan bir sadakadır (Nevevî, el-Mecmû’, VI, 103-105). Vacip oluşu, sünnetle sabittir (Buhârî, Zekât, 70-78; Müslim, Zekât, 12-16; Ebû Dâvûd, Zekât, 18; İbn Mâce, Zekât, 21). Kişi, kendisinin ve küçük çocuklarının fitrelerini vermekle yükümlüdür. Hz. Peygamber, köle-hür, büyük-küçük, kadın-erkek her müslümana fitrenin gerektiğini ifade etmiştir (Ebû Dâvûd, Zekât, 20). Fıtır sadakasının vacip olma zamanı Ramazan bayramının birinci günü olmakla birlikte, bayramdan önce de verilebilir. Hatta bu daha faziletlidir. Bununla birlikte, bayram günü veya daha sonra da verilebilir. Ancak, bayram namazından önce verilmesi müstehap kabul edilmiştir.
Oruçlu olanın su ile ıslatılmış bir misvaki kullanması İmam Ebu Yusuf'a göre mekruhtur. Fakat diğer alimlere göre, sabahleyin yahut zevalden sonra yaş ve kuru misvak kullanmakta kerahet yoktur. (İmam Şafiî'ye göre, zevalden sonra misvak kullanılması mekruhtur.) Oruçlu kimsenin istincada (büyük abdest temizliğinde) ve abdest alırken ağzına, burnuna su verirken aşırı gitmesi, fazla su doldurup taşırması mekruhtur.
Büyük İslâm İlmihali - Ömer Nasuhi Bilmen Oruç tutacak kimsenin sahur yemeği yemesi müstahabdır. Bunun vakti, gecenin sonudur. Alimlerden Ebu'l-Leys'e göre, gecenin son altıda biridir. Sahur yemeği, insana oruç için kuvvet verir. Sahurun geciktirilmesi müstahab ise de, ikinci fecrin doğup doğmadığından şübhe edilecek bir zamana kadar geciktirilmesi mekruhtur. Sahur, seher vaktinde yenecek yemektir. Bu yemeği yemeğe "Sahur Yemek" denir. Seher de, ikinci fecirden biraz öncesine kadar olan vakittir. İftarı acele yapmak, yani akşam namazından önce oruç açmak müstahabdır. Böylece oruç hali, namazda kalbin huzuruna engel olmaz. Fakat hava bulutlu olunca, iftar için acele edilmez, ezan okunmuş olsa bile... Minare gibi çok yüksekte bulunan kimse, güneşin batışını görmedikçe iftar edemez. Aşağıda bulunanların güneşin batması ile iftar etmeleri ona tesir etmez.
 1  ...
Canlı Dinle - Diyanet Risalet Radyo Resmi Web Sitesi

  


MANİSA İL İLÇE VE KÖYLERİ DAYANIŞMA DERNEĞİ
Her Hakkı mahfuzdur.
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam238
Toplam Ziyaret461268
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
Hava Durumu
Saat
Kur'an Radyo
RİSALET RADYO
Diyanet Risalet Radyo
KABE TV CANLI
RECEPLİ
BAĞIŞ KABULÜ HS. NO.

 Manisa İl, İlçe ve Köyleri
Dayanışma Derneği
 

TÜRKİYE FİNANS KATILIM 
BANKASI

MANİSA ŞUBESİ 

HESAP NO

962136-1

IBAN NO

TR090020600064
009621360001

M. ZÜHDÜ CAMİİ
www.muhammedzuhdu.org